Veckan i bilder

Fredag 28/4 -06

Så har snart ännu en vecka gått sin gilla gång och vi tyckte att det var dags att plocka fram lite ess ur skjortärmen.

Så varför inte posta lite bilder från vår fabulösa vecka?


Allt började i Göteborg (a.k.a Kötteborg) för Anna och Mia, där de hälsade
på Efva och kollektivet.
Anna och Efva chillar i kvällsolen


När det sedan var dags för hemresan fanns det inte några andra alternativ
än att ta en sväng förbi Köttkulla för att kolla läget.
Komosse hann vi tyvärr inte med, så det får bli en annan gång.

Köttkulla


Innan det är dags att återigen påbörja en ny vecka så ryktas det att favorit-
amerikanerna Cris och Mike är i Tyskland och förväntas knacka på Sveriges
dörr snart.
MikeCris


Peace out!



Tvåsittsterror i morgonyran

Torsdag 27/4 -06

Så har vi gjort det igen. Avverkat en alkoholfylld Onsdag vilket gör att vi börjar ana oråd. Kan det vara så att vi dricker för mycket för ofta?
Efter en oerhört deprimerande vecka så har vi insett att vår "allsidiga" kost och "låga" intag av alkoholbaserade drycker kan vara en av björnbusarna i depp-dramat. Så nu börjar nykterhetsracet. Inge mer öl, goon, sprit förrän... ja... efter valborg någon gång.

Annars är allt som vanligt. Frysen är fortfarande paj och outbytt. Linus, hör och häpna, skippade träningen i Tisdags då hon hade personalmöte. Detta TROTS att hon har SM i Uppsala om dryga veckan, vilket betyder att vi alla måste åka dit och heja. Dags att ta fram Cheerleaderoutfiten igen alltså.
Carro planerar att hälsa på föräldrarna och sköna Norrland nästa helg dock, så hon missar Linus SM-guld. Däremot får hon en välbehövlig detox, för i Norrland dricker man inte...
Men innan den övre delen av Sverige får celebert nykterbesök så blir det dricka av med resten av familjen. Och kanske mer planer att ta ner hennes bil så att vi kan roadtrippa resten av sommaren.
Mia är mest allmänt irriterad, överarbetad och hög på kaffe och barnlim. Dagens I-landproblem uppstod tidigt imorse när Mia insåg att det inte fanns något ledigt dubbelsäte i bussen. Och tjurskalleMia blev ännu mer tjurskallig, irriterad och allmänt förbannad när hon insåg att hon satt sig bredvid en man med självklara svettproblem. Talk någon?
Så där förstördes hennes dag.

Lost my self and nowhere to be found

Mias blogg: Ännu en dag, ännu en deppad Mia
Tisdag 25/4 2006


Help, I have done it again
I have been here many times before
Hurt myself again today
And, the worst part is there's no-one else to blame

Ouch I have lost myself again
Lost myself and I am nowhere to be found,
Yeah I think that I might break
I've lost myself again and I feel unsafe

Be my friend
Hold me, wrap me up
Unfold me
I am small I'm needy
Warm me up
And breathe me

Imorgon ska jag ut på krogen. Det behöver jag.


Lost in the blåst

Mias Blogg: Ännu en dag, ännu en Mia
Måndag 24/4 2006

Så var man hemma igen då och efter helgens events är man ganska trött. Tog en runda på skolan idag och snart vankar kundsamtal på jobbet...
Hemresan var minst sagt intressant. Räknat i effektiv tid och vi åkte Gbg-Sthlm på fyra timmar. Effektiv tid ja, sen så blev det en hel del stopp på vägen hem.
Köttkulla var vi helt enkelt tvungna att besöka: Det fanns det inga andra valmöjligheter. Så strax utanför Ulricehamn svänge vi in på en milslång skogsväg mitt ute i ingenstans för att få ta del av denna omtalade....by (?). Enligt google så hade de i alla fall en stugby där tyskar brukar bo när de kommer upp på sina årliga "älg, blåbär och varasåirriterandesommöjligt" resor.
Turen i Köttkulla tog ungefär en halv minut. Då hade vi åkt in i byn, sett "stadskärnan" och blivit väldigt förvånade att byn tog slut i princip innan den började.
Men ännu mer förvånade blev vi när vi insett att vi kört vilse. I Köttkulla. Vi körde vilse i Köttkulla.

Efter att vi smörjt kråset på McDonalds i Jönköping (det blev väg 40 och sedan E4:an på väg hem) så tänkte vi stanna till på Hästpensionatet och boka en spilta över natten men på grund av att det blev mörkt så struntade vi i det.
Även turen till Ödeshög för att se om vi hade samma tur som sist: såg en "träff" som verkade mystiskt lik en olaglig handel av olagliga substitut, blev inställd. Men nästa gång vi besöker Götet blir det nog en svängom där.
Runt midnatt var vi i alla fall hemma och redo att återgå till den normala vardagen. Vilket är så pass normal att den står mig upp till halsen.
Så nu har jag börjat planera mina nästa projekt: Bort från Stockholm.

Bildbevis på vår rundtur i Köttkulla är på g...

Jouröppna pepparkaksbutiker och Pixbopågar

Mias blogg: Ännu en dag, ännu en Mia
Söndag 23/4 2006

Oj....
Så har även denna helg lidit mot sitt slut. Ett ganska dramatiskt slut med hyresvärdsinspektioner och dåliga skämt.
Men nog om slutet, det man vill höra om är festen. Husfesten. Och riktigt gött var det. Trots att Efva och Mia var helt bombsäkra på att det endast skulle dyka upp 20 stycken tjejer för det var det ryktet sa. Så lite ångestladdat var det när vi satt i det soliga vädret längst kanalen.
Sex timmar senare och en villa med fyra våningar tokfull med killar insåg vi att vi hade fel. Och Efva som är Jättetorsk på dialekter höll på att kissa på sig av glädje när hon insåg att det kryllade av norskor, danskar, tyskar, amerikanare och annat skräp.
Ja, och när vi dagen efter insåg att några av grabbarna var från det eminenta innebandylaget Pixbo. Då blev det liv i luntan.

Ingen fest är komplett utan att något går sönder. Så vi höll hårt i den traditionen och pajjade en spegel, ett köksbord och levern. Men lite svinn får man räkna med...
Nu är det dock dags för att slappa ytterligare några timmar innan Anna och jag ska färdas hem. Kanske blir det ett pitstopp i Köttkulla.
I alla fall ska vi antagligen beställa lite pepparkakor från den jouröppna pepparkaksbutiken runt hörnet. Så vi är säkra på att vi får till jul.
Fuck Nice!

P.S - En dokumentär att rekommendera är "Plötsligt i Vinslöv" *ASGARV*. Någon som känner för att diskutera hårdheten och hur bra lacken håller på minigolfbollar...? 

Vinpimplande och patiensdueller (vardag med andra ord)!

Lördag 22/4 - 06

Kände att det var dags för mig att sätta min personliga prägel på denna sida! Jag menar, vad är en blogg utan Carros personliga touch....ingenting!!!


Så var det då lördag igen (veckorna går sååå fort, även fast jag inte har något liv), vilket innebär ännu en dag/kväll med lite leverförstörande...!
Flickorna här på Drevan är ju som alla vet inte kompletta denna helg. Mia är otrogen mot mig och Linus...hon har lämnat oss för en helg i Göteborg...! Eller jag är inte säker....vad jag vet kan hon lika gärna vara i Köttkulla...!

Annars är allt som vanligt, jag och Linus pimplar vin som värsta alkoholisterna! Jag tror att vi försöker återuppleva Oz....
Bevis nr. 1: Vinet flödar som aldrig förr (vanligtvis är öl vår "dryck of choice", men ekonomin tillåter inte det)!!!
Bevis nr. 2:  Vår kost är väldigt begränsad  = pasta och åter pasta, i alla dess former och färger  (fast det beror på att ekonomin inte tillåter annat....och för att vår fys är paj)!!!!
Vi har även tittat på "gamla" kort och drömt oss tillbaka...önskar verkligen jag kunde förklara hur underbart det var  =  I had the time of my life!

Nu tog min inspiration slut (det är därför jag aldrig skriver...har inget vettigt att säga lixom).
Så istället tänker jag återgå till min vän vinet...och Linus!

Ajöken, auf wiedersehen, hasta la vista och allt vad det nu heter!!!



Gästspel på drevan

Jorå. En infiltrör i huset kan ge en hel del smaskiga detaljer om läget på Drevan. Ni kan kalla mej hacker om ni vill. Om det gör att ni tycker jag är häftig!
Eller så kan ni kalla mej räddaren i nöden, som kom och räddade Linus och Carro från alkoholens misär! När fyllemaja är borta dansar råttorna på bordet och äter smulpaj. Hoho.
Med nostalgiska (tydligen "kom -igen-iga") låtar på playlisten så är mysfaktorn het (eller så är det värmen från frysen som gör det), och ingen kan veta hur en smulpajskväll kan sluta!
  Jag gör mina researchningar noggrant och på allra störstaste allvar. Därför har jag alldeles nyss gett mig in i en patiensduell med Carro, för att förstå vafan allt huss is about. Jag ska säga som det är. Utan att skräda orden. Det var helt enkelt skittråkigt!
How about thät!!!

Nu dags för smulpaj, jag har varit asocial länge nog nu. Kanske kommer en uppdatering. Kanske inte. Man vet, som sagt, aldrig vad som händer här på Drevan.
Peace out!
// jultomen


Köttkulla

Mias blogg: Ännu en dag, ännu en Mia
Fredag 21/4 2006

Sitter i Göteborg. I GÖTEBORG! (Läs "PÅ HUSTAKET" - bara de insatta...) och super. Hehe :) Fuck va nice. Kul att träffa Efva igen och jäkligt kul att roadtrippa igen.
Denna gång åkte jag och Anna ner. Brassa på i 150 på motorvägen, svor åt gubbar, tanter, husvagnar och Linköping. Sen kom vi till Köttkulla.
KÖTTKULLA!
Bara namnet ledde oss till en massa pappaskämt. Men jävligt roliga pappaskämt om jag får säga så själv. Är i alla fall i Götet just nu. Efva har precis följt med Anna till bussen då Anna ska träffa en gammal kompis innan vi gör stan osäker.

Saknar i alla fall resten av flickorna på drevan. Känns väldigt konstigt att inte vara med dom....det är ju nästan så att vi sitter fast i varandra. ;)
Men men, vad göra?! Jo, ta en Miguel....hehe. Underbar på kvällen, förjävlig (fördjävlig som Pajsan skulle skrivit) på morgonen...hehe, precis som alla killar.

A ring with two pricks on it

Torsdag 20/4 2006

"Slap the goon"-uttrycket har gjorts till verklighet de senaste Onsdagarna. Och igår var heller inget undantag.
Linus
tog en tur till Systemet igår eftermiddag och köpte lite vin. "Kan vara trevligt till maten" tänkte hon. "Kanske ska man äta lite lax, har ju i frysen" fortsatte tankegången medan Linus gick i solskenet och log för sig själv, suktandes efter goonen. "Aj Satan....frysen har ju pajjat...." Ja, just det.....FRYSEN HAR JU PAJJAT. "Äh, va fan. Skit i fisken, det räcker med vin".
Så Linus o Carro började goona och blev lite runda under fötterna. Sen kom Mia hem från jobbet, fick syn på goonen och log.
Två timmar senare log alla.
Imorse log ingen.

Ikväll blir det förhoppningsvis en lugn kväll framför tv:n. Tjejerna har varken ork eller psyke kvar att hitta på något avancerat som...tja...prata. Kommer bli mycket "Öhhh", "Mhmm" och "Ehhh" istället för den vanliga ordbildningen. (Ö = Som Robert Gustavsson skulle säga: A ring with two pricks on it...)
Prata kan minsann vara riktigt jobbigt ibland. Speciellt efter en helkväll på drevan.

Fel i maskineriet

Onsdag 18/4 2006

Det var en gång en klok människa som sa att man inte ska äta sand. Eller nått... Vad har vi lärt oss av detta? Jo, ät inte sand.
Varför kan man fråga sig? Hehe, jo därför 20 cm långa, ringlande, äckliga maskar i tarmarna är inte det roligaste här i världen. Massa skämt finns att dra om den saken men det är ett annat kugghjul i maskineriet.

Dagen har maskat sig fram som vanligt, Carro fick ett ryck och bestämde sig för att städa lägenheten. Tog en runda med diskmaskinen också och det var på tiden då det inte finns något porslin kvar hos familjen Hedwåghajen. Ingen mat heller för den delen, för den hittade Mia i håret på sig själv i går natt när hon satt på msn:n med Efva.
Mat i håret är inte det enda tjejerna har lyckats gräva fram. När fastighetsskötaren var här och konstaterade att vi behöver en ny frys så hittade han Påskkort, familjebilder och dylikt i den. Se där, det är inte bara mat som går att förvara i frysen.
Linus har bestämt sig att joina Mia i hennes äventyr. Vi får ser hur det går.

Till helgen blir det laga maskor i gamla stickade tröjor för flickorna Carro o Linus. Varken pengar eller mat gör att man tappar lusten att....tja, göra något. Mia däremot åker till Göteborg då hon ska på maskerad hos Efva. Funderar på att gå klädd som "The Mask".

Hela den här bloggen är tillägnad vår kära vän Efva, som har sett livets fasor i vitögat (eller någon annanstans) den här veckan. Och det är antagligen bara hon som kommer fatta vad vi skriver om.


MAD - En konsumentvänlig tidskrift med konsumentvänligt bläck

Mias blogg: Ännu en dag, ännu en Mia
Tisdag 18/4 2006

Helt okristligt tidigt och allt är #%&%. Blev lite sent igår, låg uppe och läste gamla Brux- och MADtidningar som jag hittat hemma hos mor och far. Låg och garva långt in på småtimmarna.
Min nudeldiet börjar tära på mig. Nudlar till frukost, nu får det väl ÄNDÅ VARA NOG! Fast jag ska ju till Göteborg i helgen, så det gäller att prioritera lite: Nudlar i en vecka för att kunna vara allt annat än här.

Idag blir en heldag. Skola och sen jobb. Och SATAN, jag kommer att missa Gilmore. Hoppas tjejerna spelar in, annars blir jag lite vrång. (Som Sunes pappa skulle uttrycka det. "Hehe, No, they're called Wienerbröd....").


Får jag fresta med ett samlag?

Måndag 17/4 2006

En blöt kväll på Kellys. En väldigt blöt kväll. Det sprutade öl, samlagsrepliker, incestuösa kommentarer, tårar och urinvägsinfektion.
Det är bra att veta att allt är som vanligt. Och att vi fortfarande är snygga, snygga, snygga och förjävligt snygga. Vi menar, se bara på de uttalanden vi fick ta del av och så förstår ni nog också.

Carro: Fan va full jag är!
Linus: Hehe.
Mia: Hehe.
Linus: Jag har blivit vindögd igen, så full är jag.
Mia: Jag är så full att jag tog med en morot hemifrån ifall du skulle bli vindögd så att du kan snabbträna upp vindögdheten igen.
Carro: Då är man full.
Linus: Hehe.
Mia: Hehe.
Carro: Hehe.
En okänd kille: Hej tjejer. Vi har stått därborta och spanat in er. Får man kanske fresta med ett samlag?
Carro: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Hick
Linus: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Hick
Mia: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Hick
En okänd kille: He......he......eller nått....
Carro: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA *trill av stolen*
Linus: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH *trill av stolen*
Mia: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA *trill av stolen*
Carro: Hehe, fresta får du men du får inget.
En okänd kille: Nehepp.... *svansen mellan benen och kryper tillbaka till kompisen*

Ja, det är bra att veta att vi fortfarande är attraktiva. Trots åldern. (Fast nej, vi är inte 40-taggare, vi är 24-taggare. Tillräckligt dock....)

Plingplong taxi till plåsterfabriken och Norrsken över Stockholm

Lördag 15/4 2006

Efter flera dagar med 35 kronor på kontot, knäckebröd till frukost, frukostlunchmellis, lunch, mellis, fika, middag och efterrätt, så har Carro o Mia fått ett påskägg!
Det var från underbara Linus som är på landet med familjen över helgen. Men hon klagar inte över att missa gemenskapen hos familjen Hedwåghajen, tvärtemot hon äter sig mätt på Påskfrukost, påskfrukostlunchmellis, påsklunch, påskmellis, påskfika, påskmiddag och påskefterrätt.
Dock var hon närvarande när de tre flickorna bjöd hem lite vänner på förfest i Torsdags för att senare avancera till Kellys. Kellys, kära Kellys.

I och med att Efva var på besök från Götet (allt som skrivs från och med nu måsta uttalas med en göteborsk/norsk/stockholmsdialekt för att ni ska få ut så mycket av bloggen som möjligt), så hängde även hon med.
Och Mia och Efva gjorde en "Mia och Efva". Sådant som bara händer Mia och Efva. Vi raggade upp två grabbar från Norge och gjorde som sagt en Mia och Efva. (Vilket kan låta porrigt, men det är inte alls som ni tror: endast de insatta vet). Även Gurra följde med och sov på stolsdynor i hallen i en härlig symbios med skor, skor, skor och jackor.
Kurren var härligt australienhärlig hela kvällen och att dratta på arslet verkade vara hennes trademark. Nästan så att hon skulle få ta en plingplongtaxi till plåsterfabriken för lite gammal, hederlig magpumpning.
Igår blev det sen hemkomst för Mia, Efva och Gurra och efter en tupplur i världens oskönaste fåtölj kom underbara, oh underbara Cattis och hälsade på Mia och Carro. Eftersom hon pluggar i Uppsala nu så ses tjejerna inte så ofta :(
Nä, nu är det dags för en runda till systemet. På Söndag är det nämligen dags att Goona och ALLA kommer! Men innan dess ska Carro och Mia hem till Mias föräldrar och äta påskmiddag. Riktig mat alltså. What about that!

Ännu en dag, ännu en Mia

Mias blogg: Ännu en dag, ännu en Mia
Torsdag 13/4 2006


You look at me and see the girl
who lives inside the golden world
but don´t believe
that´s all there is to see
you´ll never know the real me

She smiles through a thousand tears
and harbors adolescent fears
she dreams of all
that she can never be
she wades in insecurity
and hides herself inside of me

Don´t say she takes it all for granted
I´m well aware of all I have
Don´t think that I´m disenchanted
Please understand

It seems as though I´ve always been
somebody outside looking in
Well here I´am
for all of them to bleed
but they can´t take my heart from me
And they can´t bring me to my knees
They´ll never know the real me

Sommardäck i en härlig symbios

Torsdag 13/4 2006

Igår var en sorglig dag.

Mia: Jag är ledsen. Ni måste komma till mitt jobb och följa med mig hem.
Carro: Okej
Linus: Vadå?
Carro: Vi måste åka till Mias jobb och följa med henne hem.
Linus: Fan heller!
Carro: Men hon är ledsen. Hon låter så ynklig.
Linus: ....
Mia tog tjuren vid hornen, sa antingen eller och det blev eller. Så lite depp blev det, töserna fick åka
hela vägen till Mias jobb, hämta flickan och åka hem. Kommunalt. Hela vägen. Härligt.
Sen söp vi loss, goonade och ölade. I en härlig symbios. Sen däckade alla i Mias säng. I en härlig symbios.

Idag mår alla tre toppen, trots överkonsumtionen igår. Carro sitter hemma, fortfarande utan kompisar och jobb. Linus jobbar och gnetar med de små liven på dagis och Mia tar emot returer så det rinner ur öronen på henne.
Men bra mår de, speciellt Mia som insett att "eller" vad det bästa beslutet som tagits på länge. För den  mentala hälsans skull.

Ikväll blir det sup på Kellys! Du kommer väl?

This is the virus of life

Tisdag 11/4 2006

Vi hade en helt bisarr upplevelse igår. Vi såg världens största manliga attrapp och har sedan dess haft ångest, mått dåligt och brustit ut i gråtattacker. Det var något av det hemskaste vi har sett.
Det var en helt bisarrt overklig upplevelse. Och vi har fått nog av bisarra upplevelser. Hela helgen har varit fulla av dem, fast 100 % verkliga.
För att kort berätta vad som har hänt, vi har borrat sönder en elledning, frysen, spisen och ugnen har pajjat och köttbullarna har rullat i överflöd.
Nu är dock allt löst och vi kan återigen återgå till våra normala liv som ser ut ungefär såhär:
Linus är fortfarande makalöst frånvarande med arbete och gympa. Mia har börjat gå i Linus fotspår och arbetar  tolvtimmars pass ungefär resten av veckan. Carro är fortfarande ensam, arbetslös och utan kompisar.

Skönt att allt för en gångs skull är som vanligt. Och vi citerar ännu en gång det en klok grupp av män så vackert sade: This is the virus of life.

Zee Deevel

Mias blogg: Ännu en dag, ännu en Mia
Måndag 10/4

Och sedan pajjade spisen. Men det gör inget, vi har inget materiellt behov och vi äter aldrig heller.

You should be careful what you wish for!
'cause everyone of us has the devil inside
you should be careful what you wish for!
'cause all of what amounts becomes you

Och jag är fortfarande inte försäkrad. Det här bådar inte gott.
Men ja ä inte bitter!

65879-2Mia, go o glad på Roskajld. På denna bild va hon försäkrad...

Hemkört, lingondricka och frysta ärtor.

Lördag 8/4 2006

"Händer det något utanför våra öppettider, ring vårt akuta journummer: 08 ******* / Securitas".
Ja, hej, vår frys har pajjat, kan ni komma och ta fast bovarna. Ja, och sen så råkade vi ut för en annan incident: elsladden satt i vägen när vi borrade så nu har vi ingen el i halva lägenheten. Fast att frysen pajjade har inget med det andra att göra. För det är bevisat att olycker sällan färdas ensamma.
Och det är dagens ärliga sanning! Och Mia är fortfarande inte försäkrad.
Så för att sammanfatta dagen: Allt är underbart....

Fylla ikväll alltså. Rävgift, hemkört, lingondricka och öl. Inga frysta ärtor dock, dom har smält.


Hångeltorka och cracksmurfar

Torsdag 6/4 2006

Dagens matranson har bestått av dillchips och godis. Ser vi en framtida viktminskning eller är det skörbjugg som hägrar i fjärran?
Carro
har i alla fall känt av några konsekvenser av denna diet: en oerhört torr mun. Eller så kan det vara så att hon inte producerar tillräckligt med saliv då det verkar vara hångeltorka i Stockholm såhär på vårkanten.
Hon har även gjort en skrämmande upptäckt: färgen kommer inte att räcka. Så fram tills dess att vi har vunnit den där miljonen på postkod miljonären (Hur hög är en smurf? a) ganska hög, inget bushweed här inte, b) två äpplen, c) en vindruva eller d) en torkad vindruva, alltså ett russin) känns det som Carro kommer att få leva med de halvfärdiga väggarna.
Mia har ätit en helt absurt enorm mängd med köttbullar och potatis, och var tvungen att avrunda den sjukt bastanta frukost-lunch-middagen med godis, så Mia och Carro klädde ut sig i fula gamla mössor och solglasögon och gick ner till affären.
Linus, ja hon är återigen frånvarande. Helt bisarrt frånvarande. Tillbaka till vardagen efter gårdagens onormalitet, alltså.

Julnukka Bar-mitzvukka

Onsdag 5/4 2006

Lill-lördag och tro fan att det har märkts i den Hedwåghajenska villan. Det startade med en kaffepaus från livet och slutade med fylla framför OC.
En ganska tråkig dag...Carro har målat sina väggar ännu lite grönare, Linus har varit närvarande och Mia somnade framför Spinal Tap. Sedan bestämde sig tjejerna för att dricka lite kaffe, bara för att hålla humöret uppe. Så vi drack lite kaffe, för att hålla humöret uppe. Och spelade lite Uno.
Ja, och sen var det det där med ölen. Den stod där på balkongen, kall, god, och ropade på oss. Så det vara bara att börja dricka lite...lite blev till mer. Sedan tog ölen slut och då insåg Linus och Mia att det var dags att shotta. 39%-igt rävgift från Brasilien. Carro banga och sniglade med ölen istället. Under dessa två, underbara timmar så drack vi så det stod härliga till samt provkörde Oboy-spelet.
Nu är vi fulla, påverkade, lulliga, skitpackade eller tjollahopp tjollahej. Kalla det vad du vill. Goa är vi i alla fall.

Dags att återgå till O.C, julnukka och allt vad det är. 
Party på Lördag! Du är på va?
Groooovy! 


Dödliga sekatörer

Mias blogg: Ännu en dag, ännu en Mia.
Onsdag 5/4 2006

Idag tänkte jag välja min nästa inriktning.
Historia. Kul. MEN VAD GER DET DÅ OM ENS INLOGGNINGSNAMN INTE FUNGERAR!
Och så har jag ingen försäkring heller, så nu vore det inte läge att snubbla på skosnöret när man går av bussen, trilla med huvudet före rakt på en barnvagn full med sprängmedel och vassa sekatörer eller äta ihjäl sig på rån med lite smör framför Nintendot samtidigt som man spelar sönder kontrollerna och får en dödlig stöt.
Hmm...kan vara på tiden att fixa med en försäkring...


Sega Mega Drive

Tisdag 4/4 2006

Grönt är skönt och gult är fult. Tur då att Carro målar sitt rum grönt: en härlig grön som man bara vill äta upp. Ja, den ser faktiskt riktigt god ut. (Kan det vara så att nudel- och gorby- och yoghurtdieten börjar spöka).
Carro
målar som sagt sina väggar idag. Äntligen, kan man tycka då projektet "måla om de knallblåa väggarna" startade för en månad sedan. Det är mycket som startade för en månad sedan men som blivit ordnat idag: byte av cylinderlås och glimmertändare. Idag har alltså varit en oerhört, fruktansvärt fantastisk produktiv dag. Och lägg på det faktum att Mia handlade mat idag OCH satt helt frivilligt i skolan och pluggade under håltimmen utökar den oerhörda, fruktansvärda, fantastiskt produktiva dagen till en oerhört, fruktansvärt, fantastisk produktiv dag with a cherry on top!
Ja Mia, hon är en klass för sig. Hade lite problem att hitta mobilen imorse, missade bussen och slet av sig håret innan hon insåg att den låg i bakfickan. Sedan, påväg hem från skolan genade hon över ett fält och klev rakt genom en ispöl. Så nu hänger ena skon på tork på toan.
Linus är som vanligt oerhört, fruktansvärt, fantastiskt frånvarande och den bästa kommentaren angående detta kom bara för någon dag sedan:

Mia: ÄNTLIGEN slipper jag sitta och ha ångest varje dag över skolarbetet och mitt svaga intellekt.
Linnea: Vadå? Har du redan gått klart kursen? Är det redan Juni? Va?
Carro: Va?
Mia: Va?
Linnea: ?
Mia: Nä, jag har praktik de kommande sju veckorna.
Linnea: Va?
Carro: Jo!
Mia: Vart fan har du varit?
Carro: Just det!
Linnea: Aha.... Du, förresten, jag hörde att du och han har messat lite.
Mia: Va?
Carro: Öh?
Linnea: ?
Mia: Vadå messat? Med Carl-Oskar?
Carro: Ja, vadå messat?
Linnea: Ja, messat....lite..... Vem fan är Carl-Oskar?
Mia: Men vart har du varit de senaste veckorna?
Carro: Just de!
Linnea: ?
Carro: Det är vårt kodnamn för honom.
Mia: Förresten kommer han hit ikväll. Sa jag det?
Carro: Hehe
Linnea: ?
Mia: Förresten Linnea, så hedde du glasen fel när du plockade ur diskmaskinen. De stora glasen ska stå längst till vänster...
Carro: ...sen det lite mindre...
Mia: ...sen de lite större än de lite mindre, men lite mindre än det stora...
Carro: ...sen de små!
Linnea: Aha....

Förhoppningsvis förstår ni hur frånvarande Linus är. Vi kommer knappt ihåg hur hon ser ut. Och om det inte vore nog med det, så måste hon antagligen vara frånvarande den helg då hon skulle vara närvarande. Dvs. när vi skulle ha inflyttningsfesten, så till alla er där ute, datumet är flyttat. Fast som tur är är det ingen som vet om det gamla datumet så egentligen spelar det ingen roll.

Nä, efter att Carro och Mia klarat alla banor på alla roliga spel på Nintendot så är det dags att ge sig i kast med Sega Mega Drive. Först ut: Paperboy. What about that!

PS. Ny regel: Den som tar det sista toapapperet ser till att nytt OMGÅENDE hamnar på toan...

Vår?

Måndag 3/4 2006

Våren som aldrig kom börjar sätta sina spår i den Hedwåghajenska herrgården. Det är inte bara datorn som lägger av, utan även tjejerna. Eftermiddagslurer är numer en vanlig syn.
Igår missade vi helt att skriva, antagligen för att vi för första gången hade ett aktivt liv eller så drömde vi bara det under en av våra tupplurer.
Carro o Linus satt hemma och skrattade ikapp till Parlamentet och kastade skit på deltagarna i Big Brother. Tidigare på dagen hade Linus som vanligt lekt i kapp i träningshallen och Carro utmanat Mia i tv-spel.
Förutom tv-spelandet så tog Mia en tur hem till föräldrarna då det visade sig att hennes syster fyllde år. Och hon fick uppleva en trevlig familjemiddag á la förr i tiden: Mia och mor sitter uppe och äter framför tv:n, far sitter nere framför tv:n och syster yster har inte ens kommit hem.

Dagen till ära har Carro och Mia styrt upp ett biobesök tillsammans med Pajsan, Janne, Jenny och Jennys kompis. Det var ett tag sedan man såg en film på bio och kanske det här fungerar som ett offer för att VÅREN ÄNTLIGEN SKA DYKA UPP!!!


Gladpacksterror

Lördag 1/4 2006

Snart är ännu en dag till ända och tro det eller ej, men idag har vi varit riktigt produktiva. (Jaja, vi vet, samma visa varje dag, men idag är det på riktigt).

Mia vaknade som vanligt sist, tog en macka till frukost och satte igång med lägenhetsstädningen. Ett projekt som tog henne större delen av för- och eftermiddagen. Samtidigt var Linus och Carro på Ikea i Barkaby och köpte lite prylar som kan vara bra att ha. Tex. en taklampa (varit lite mörkt i lägenheten den senaste månaden...) och skenor till gardingrejen i Linus skrubb. Sen kom Linus far över och hjälpe oss att borra upp allt, vilket tog sin lilla tid då vi bor i en betongbunker.
Dock blev det lite gnäll från grannarna när vi skulle sätta upp spegelväggen, så vi får helt enkelt hoppas att vi ser bra ut när vi går ut ikväll.

Japp, utgång i kväll. Carro, Mia, Kurren och Jenny (och antagligen några av Jennys kompisar som vi inte riktigt vet vad de heter) ska ut och öla. Linus drog hem till föräldrahemmet då hon fått en ögoninfektion och inte ville fresta sig själv. Så som straff kommer vi gladpacka in hela hennes säng.
Det blir en trevlig överraskning när hon kommer hem.
Det är inte första gången vi jävlas med stackars lilla Linus. När hon fyllde år så fyllde vi hennes örngott med tidningspapper och täckte även för dörringången med tidningspapper. Helfestligt.

Klockan är halv sju och bubblorna väntar. Så här, kära vänner, får vi helt enkelt lämna er åt ert öde. Kanske syns vi på krogen :)


Kurren och Jenny

Kurren o Jenny, bruna som få under Luciafirandet i Byron Bay vintern -05.

RSS 2.0