Här vare fullt med fotnötter

Mias blogg: Ännu en dag, Ännu en Mia
Tisdag 27/2 -07

Har ni någonsin gått in i en affär, tagit en kundvagn och sedan fått sån ångest att ni var tvungna att släppa allt för händerna och åka hem och dricka ren sprit?

Allt började en solig vintervår-eftermiddag. Det var Söndag, Mia var på hem från jobbet och hela dagen bredde ut sig framför hennes fötter. "Kurr" sa magen. "Hungrig" sa hjärnan. I vanliga fall skulle Mia sagt "Nudlar", men efter hostablod-incidenten så sa Mia "Riktig Mat".

Steg 1: Ica
Steg 2: Vad ska jag handla...hmm....åhhhhh....Potatis....ÅHHH...POTATISGRATÄNG!
Steg 3: Öhhh.... hur lagar man potatisgratäng?
Steg 4: Darr, skak, ångest, yr
Steg 5: Hem, hem, hem
Steg 6: Öppna brassen, drick, drick, drick.

Det var mig en riktigt intressant upplevelse. Nudlar resten av livet alltså.

Fotnot 1: Mia drog sig i kragen efter x antal brassar och gick ner, handlade massa färdiglagad husmanskost och har nu en massa färdiglagad husmanskost hemma.
Fotnot 2: Anna sade en gång, "Mia, om jag inte heller skulle bli bakis skulle jag supa varje dag". Jag svarade "Anna, det enda som stoppar mig är att ingen av mina kompisar kan supa med mig varje dag". Vad jag då inte insåg var att man inte behöver kompisar för att supa varje dag...
Fotnot 3: ...och detta har nu lett till att jag är en alkoholist som varit full en vecka i raken snart. Men den tiden är snart slut, eftersom brassen lider mot sitt slut.
Fotnot 4: Så vad har vi kommit fram till? Jo, att jag TILL OCH MED MISSLYCKAS MED ATT VARA EN ALKOHOLIST!
Fotnot 5:
Ja, jag VET att min hand ser ut som den elimintenta Dr Zoidbergs klo.

miavodka

Den här gången Hände faktiskt Ingenting!

Mias blogg: Ännu en dag, ännu en Mia
Söndag 25/2 -07

Dagens bekännelse går i rödhetens tecken. Rött som vin, Bettan, blodmassaker i badrummet, röda knarkrummet i Sydney och ansiktsfärgen man får när man ska bekänna något.

Jag vaknade i Fredags morse hemma hos Anna.
(Nej, det här är ingen bekännelse. Det är allmänt känt att jag sov över hos henne efter kvällen som gått till historien).
Om inte jag skulle sovit bredvid henne skulle hon spytt i sängen. (Nej, det här är inte heller någon bekännelse. Det är allmänt känt att Anna blir bakis och om man blir utkastad från Carmen säger universums alkohollagar att man bör bli väldigt bakis).
Anna vaknade full påklädd förutom jeansen. (Nej, det här är återigen inte någon bekännelse. Det är allmänt känt att man gör konstiga grejer som att bara klä av hälften av kläderna eller inga kläder alls när man är full).
Jag sprang runt i Annas lägenhet med min tandborste och skrek: Jag har en tandborste! i fem minuter. (Återigen Nej, ingen bekännelse. Men det är allmänt känt att man aldrig har med sig en tandborste dom gånger man behöver en, vilket jag för en gångs skull inte lyckades med).
Anna låg bakis två dagar efter vår fyllenatt. (Nope. Ingen bekännelse. Men det är allmänt känt att ligger man bakis i två dagar så har man druckigt alldeles för mycket när man gick ut senast).

Och bekännelsen då undrar ni....
Jo... försökte avbekännelarisera den lite genom att dra upp andra sakar.
Jag vaknade i Fredags morse av att jag sover sked med Anna.
Detta kan misstolkas. Men gott folk: Ingenting hände. (Citerar en gammal klassiker som K-dutten brukade ta till dagen efter.

Subtrofosi rockar

Ännu en dag, Ännu en sorg
Fredag 23/2 -07

Under en väldigt alkoholiserad diskussion en gång kom följande livsiaktagelse till jorden:
Våra liv är som en nyromantiskt grekiskt jävla tragedi.
De grekiska tragedierna består av följande kompott: man vill ha det man inte kan få, kärleken leder till förfall och förfall leder till tragedi.

Carro har fått sitt lönespec med en lägre timpenning än vad skäligt är. Detta kan man relatera till de grekiska tragedierna på följande sätt: Carros kärlek till pengar ledde till omåttliga intag av arbetstimmar och därav onda ryggar, men detta gick i stöpet och Carros arbetsmoral har  förfallit. Ingen arbetsmoral - inget arbete - inga pengar.
Carros kärlek till pengar ledde till hennes förfall och därmed har en grekisk tragedi utspelat sig på Drevan.

Mia
är i sig en grekisk tragedi.

Linus kärlek till familjen är större än hennes kärlek till sig själv. Därav blod, svett och tårar inför Vasakloppsträningen och hatord från hennes älskade familjemedlemmar.
Här är inte den grekiska sagan ännu slut, den når sin ände när kranskullan däckat ettan.

Slå det här ni om ni kan. Och gärna på subtropisk/subforisk vers.

Förövrigt så lyckades Anna och Mia med följande bravader igår: bli omåttligt fulla, utkastade från Carmen, icke insläppta på underbara bar, näsblod och en framtida lunchdate?

Totalt Jävla Mörker

Mias blogg: Ännu en dag, ännu en Mia
Torsdag 22/2 -07

Totalt jävla mörker.
Finns även ett band som heter det. Men idag är det verkligen Totalt Jävla Mörker. Och även minnet från igår då jag, efter två helglas med brasiliansk sprit, enligt utsago vad jättefull, tvingade Linus ställa väckarklockan , körde en technicolor yawn och däckade vid nio.

Nu förstår jag varför människor blir alkoholister.
Ibland så undrar man verkligen vad meningen med allt är.

Och så har Torbjörn dött! Faaaan!

Hur började er dag?

Mias blogg: Ännu en dag, ännu en Mia
Tisdag 20/2-07

Om lika många år som jag är nu är jag femtio. Vilket betyder att jag snart kommer bryta lårbenshalsen, besöka äldreboende och sedan dö en plågsam död som gammal tjugofemårig tant.

Och hur vet jag nu detta?
Jo, resten av livet blir som dagen började är min teori.
Jag vaknade, klev upp och började blöda näsblod. Det forsade och forsade och forsade och forsade, så mycket fors att min näsborre visade sig vara för lite och jag var istället tvungen att hosta upp allt blod. Så där knäböjer jag, likt en troende, framför toan, blod sprutandes åt alla håll och kanter (eftersom munnen och ena näsborren inte visar sig räcka till och det nu forsar ur den andra borren också). Linus håller på att kissa på sig medans jag mellan forsningarna föreslår att hon ska sätta sig i badkaret, vilket inte är en populär idé. Carro vaknar av allt ståhej och ser väldigt tacksam ut när jag sedan torkar upp blodet som sprutat upp på väggarna.

Nu är jag äntligen på jobbet. Efter en blodig morgon och omtumlande bussresa (då jag fick reda på att en av min familjs vänner ligger på sjukhus).

Om jag överdriver. Faktiskt inte ett dugg. Fråga Carro och Linus. Vi hade Stockholms blodbad på toan imorse.

Lite senare på dagen:
Klockan är 15:38 och jag har återigen blödit lite näsblod samt ätit en Semla. Eller Temla som Ture Sventon skulle sagt. Den var god men blev äcklig. Nu är jag äcklad.
Tack till Paj som gav mig dagens tips: Man behöver inte svara på grattissms om man inte är rik. Om jag inte skulle följt hennes tips så skulle jag svarat på hennes egna, Efvas, Annas, Kurreduttens, Ellis, Grans och Fuldaflickans än så länge. Tack och bock.

Om ni inte vet vad ni ska göra

Mias blogg: Ännu en dag, Ännu en Mia
Måndag 19/2 -07

Gör nu som jag säger.
Ladda hem (ehhh.... jag menar Självklart köööööp) följande låtar:
Deftones - Simple Man
Deftones - Chauffeur
Deftones - Please please please let me get what I want
Norma Jean - Blueprints for a future home
Probot feat. Mike Dean - Access Babylon
Probot feat. Jack Black (Oh yäs maj fränds) - I am the warlock
Volbeat - Another day
Franky Lee - Solitarity
Franky Lee - Angles

Pajen, du kan ladda hem (alltså köpa) The Pojksnopps med Psykopat. Right up your allley.

GÖR NU FÖR FAN SOM JAG SÄGER MÄNNISKOR!!!

Om ni inte har något att göra kan ni nu börja planera in mitt liv i er almanacka

Mias blogg: Ännu en dag, Ännu en Mia
Lördag 17/2 -07

Våra (läs era) liv bygger på livsviktiga datum som är förutbestämda (av mig).
Följer ni inte dessa regler och datum satta av universums lagar (läs av mig) så kommer ni mötas av en massa olycka och fula killar.

23-26/3
Trashing av Syster Ysters (läs Emma Knagenhjelm) lägenhet i Zell-Am-See för Ryan Airs ynkliga flygpris på 4 kr en väg (gånger fyra plus flygskatter, totalt 629,11). Vem vill följa med och hjälpa till att betala flygvärdinnornas ynkliga löner? Gratis boende och sparkdocka (Emma) utlovas.

29/3 Millencolin pt. 2 delat 3 + 2 = Franky Lee. Nu på Debaser Medis nära dig. 

8/4 Världens Näst snyggaste kille kommer till Europa för att öka Mias dregelkonsumtion i två år framöver.

7-14/5 Sandlådegrävning och krokodiljakt på Nilen. Be there or be square. (Yes, där fick jag till den.  ÄNTLIGEN! Har velat använda det uttrycket i flera dagar nu).

16-23/6 Fiskmat, plastfenor och surf i Hossegor.

1/6-8/7 Roskajld (Nytt för i år: tält, kompisar och bilar....eller?) Red Hot, Björk (avslutet från Himlen) och The Who är några namn.

Hösten Auf wiederhöna.

Numer går jag under namnet Fido - den rabiessmittade byrackan

Mias blogg: Ännu en dag, Ännu en Mia
Torsdag 15/2 -07

Tillägnar även denna blogg till Mig. Varför? Jo, det verkar som Drevan as we know it har gått i graven då två tredjedelar är fullt upptagna med att bilda minifamiljer på annat håll.

Annars då? Jo, dagens i-landsproblem lyder, förutom att Mia spenderar all sin tid ensam, Jag har fått Tics. TICS! Mitt ena öga har börjat rycka som tokigt och tillsätter man lite vältuggat tvättmedel runt min mun så skulle jag nog kunna bli misstagen för en rabiessmittad hund.

Ja, och så glömde jag lunchen hemma idag så ingen mat, massa tics och mol alena. Vad händer härnäst? Jag träffar en kille som INTE heter Kenneth, Roger eller Torbjörn nästa gång Efva och jag rockar stan?

Världens snyggaste kille

Mias blogg: Ännu en dag, Ännu en Mia
Måndag 12/2 -07

För att svara på en fråga mången gång ställd: Jag är bäst. Men Carro och Linus kommer på välförtjänt andraplats.

Efter en blöt Lördag på Fasching och sweet löftesmaking med Anna
så verkar det nu som om jag pyser iväg till Sydamerika innan Drevan does America: East Coast/West Coast-style.
Och eftersom Anna och jag har inga principer gällande saker som man egentligen borde ha principer om så kommer det bli en resa med tvivelaktiga principer och påhitt. Om resan nu blir av.

Fick förövrigt ett meddelande från världens snyggaste kille häromveckan vilket fick mig att:
1) Längta tillbaka till Australien.
2) Längta tillbaka till Australien.
3) Jubla över att världens snyggaste kille kommer ihåg Drevan.
4) Längta tillbaka till Australien.
Och självklart är världens snyggaste kille aktiv internet-inneboende och finns på olika websiter vilket fick mig att njuta ännu mer. Och självklart är världens snyggaste kille konstnärlig. Och självklart kommer världens snyggaste kille till Sverige i sommar.

Om inte jag skulle finnas skulle jag ge världens snyggaste kille till Efva eftersom jag är så snäll. Och för att han är en Mia-kille som heter duga, och därav också en Efva-kille. Precis som Kenneth från Matfors, Norska Mats och alla andra fula-namnskillar. 
Men nu finns jag tyvärr så därför stannar världens snyggaste kille i mina drömmar. Skulle väl va då om jag fick Pingvinsyfilis och dog.

Om ni undrar vad jag menar så kolla in hans konstverk.
http://www.damiantodd.com/

Nu till något mer otippat i detta sammanhang. Precis som alla normala människor googlade jag mitt och min systers namn. Fick då upp: Did you mean Emma Knagenhjelm respektive Did you mean Maria Knagenhjelm. Vid klick på länkarna så visade det sig att det finns både en Emma och en Maria Knagenhjelm. Twilightzone...

Om 11 dagar fyller Mia halvtant (50 delat 2)

Ännu en dag, ännu en sorg
Fredag 9/2 -07

Knubbsälen kom, såg och tog guldet.
Men helt ärligt så bryr sig varken Carro, Mia eller Linus. Dom har fullt upp med annat otrevligt och obehagligt.

Linus tränar inför vasaloppet. Hon frustar och pustar sig fram i skidspåren och börjar svamla om blåbärssoppa och renskav efter en kilometers hårdträning.
Carro rensar fisk på Ica hela vägen fram till stängningsdags. Egentligen rensar hon inte fisk, men tänk om hon gjorde det. 
Mia är ledig idag och sitter just nu och knåpar ihop en "hur man snabbast blir världsmästare i något utan att behöva anstränga-sig" lista i Anja "Knubbsälen" Pärson-anda.

Så det kan verka som om flickorna återigen kommer spendera en kväll var för sig, och i ärlighetens namn har dom inte varit i samma rum alla tre på över en vecka trots att de delar på 77kvm i förorten.
Men så är inte fallet.
Ikväll är det nämligen Öl, Jack Daniels, Het potatis och Black Jack som gäller.

Dagens rubrik är till Mias ära som snart fyller tant och kan lika gärna ta livet av sig. Det bästa förslaget på det mest intressanta sätt Mia kan gå i graven belönas med den kexchoklad som är kvar.

Akta er för Kitt barn, man blir lätt fast

Mias blogg: Ännu en dag, Ännu en Mia
Måndag 5/2 -07

Följande inlägg dedikerar jag Pingvinentusiasten Efva, Pingvinporrfilmskollaren Kurren och Översättningsfascisten Anna.

Efva/Kurren
: http://grouper.com/video/MediaDetails.aspx?id=1743115

Anna: Under gårdagens kollitimmar så tittade jag på Vi kallas oss Mods. Svensk film, svensk textremsa. Man kan inte gärna misslyckas.

Kille som berättar om sitt tuffa liv: Ja, asså så började man sälja shit och sånt va.
Textremsa: Ja, asså så började man sälja Kitt och sånt va.
Observera att filmen handlar till stor del om droger, langning etc.

Haha. Hahaha. Hahahahaha.
Den Anna, ger jag till dig på silverfat.

Svenska akademins ordlista

Mias blogg: Ännu en dag, Ännu en Mia
Lördag 3/2 -07

Tar upp Efvas tråd med dagens ord och utvecklar det lite.

Felknullad pt1,
typ felmonterad av föräldrarna vid födseln. Exempel Efva.
Felknullad pt2, när något av misstag slinter in där det inte hör hemma. Exempel finns ej men om någon känner sig träffad...?
Sönderknullad, om man har ett stadigt förhållande. Exempel Linus.
Flerknullad, trekant någon?

Själv är jag inte något av ovanstående. Vad jag är får ni tävla om och bäst/rätt svar vinner en hedersplats bland domarna i kexchokladtävlingen.

Sniff sniff

Mias blogg: Ännu en dag, Ännu en Mia
Fredag 2/2 -06

Cattis sade en gång, och jag citerar: "Vad glad jag är för din skull. Det är du verkligen värd".
Tydligen så är jag inte det (universum har talat) så jag ska nog börja knarka.

RSS 2.0