Festivalblogg

Ännu ett år, Ännu en festival.
Roskilde Festival - fjärde året gillt.

Söndag
Kurren, Mia, Efva, Lisa
(Efvas syrra) och Bettan sätter sig i bilen halvtidigt på morgonen för att än en gång supa skallen av sig på Roskilde festival. Lisa släppte vi dock av i Jönköping då hon bara tiggde skjuts hem och hämtade istället upp Skallen och Ponta.
Tolv timmar efter starten i norrort
så är vi äntligen framme. Hur lyckas man med det? Men vi bit ihop, slog upp tälten och börjar vår resa mot hälsa, nykterism och mjuka, varma sängar.

Måndag
Kaffebönan
gör sitt intåg och lämnar så småningom djupa spår i stolthet och George Clinton konserter.
Ron Burgundy visar sig vara på festivalen och trots majonäsattacken förra året finns det inga agg kvar från vår sida....eller? I alla fall var Efva en liten jävel på att hitta på bus.
Annars är allt som vanligt, ett blurr av all nykterism man utsatte sig för.

Tisdag
Efva
och Ponta fortsätter att ränna runt hela nätterna trots strikta utegångsförbud. Snusan sällar sig till gänget, lyckas komma in trots en falsk biljett. Men vad gör man inte för Roskilde festival.
Innan det blev läggdags för Mia så lekte även hon följeslagare en kort sekund med Efva och körde några väl utvalda moves på ett "disko".

Onsdag
Anna
kommer, slår sig ner LÄNGST BORT PÅ ÖSTRA. Seriöst så långt bort man kan komma, vilket gör att när Mia, Efva och Ponta äntligen kommer hem är klockan sju på morgonen. Innan dess har Efva väckt hela östra campingen en timma tidigare genom att vråla ut "Zis is ze görman coostgaard" genom en megafon (den lilla bönan är en kung på det mesta) och Ponta tagit en trip med hunden. (Vill du hoppa på vår cd-spelare?)
Mia blev upphånglad på vägen, de andra två musketörerna tappade fattningen när herr och fru "efterfest på västra" försvann spårlöst. Ett fall för Aro?

Torsdag 
Området öppnar och Snusan, Mia, Snusans kompis och hennes danska kille har gett sig fäsiken på att stå längst fram under Guns'n'Roses, så de köar redan till Bullet for my Valentine (tur nog ville Mia verkligen se dessa) och hamnar...Längst fram.
Tyvärr sög konserten, Axl och Amerikanen som stod brevid Mia. Dock INTE på samma sätt som när Fabrizio inte alls var kissnödig. Förövrigt hade Axl mer bling än Wu Tang Clan och Puff Daddy tillsammans och varvade låtarna med att springa ut i tio minuter, byta väst  och kissa på sig.
Innan konserten lekte gänget en lek som kallas "fem-minuters regeln". Mia var den enda som var dum nog att genomföra denna...

Fredag
Andra dagen
och det är SOL SOL SOL SOL ute, vilket sent omsider resulterar i tattarbränna á la Roskilde -05. Dagen till ära njuter vi av musik som Fat Freddys Drop, Bob Dylan, The Streets (där man träffade lite oväntade personer), Scissor Sisters och Looptroop.
Dagens FAN var när Mia missade Volbeat och Opeth...

Lördag
Näst sista dagen, ångest och SOL SOL SOL SOL.
Norrlänningarna från förra året (There's a fucking bear in the audience) gör sin entré "på riktigt" vilket resulterar i följande events:
1) Mia startar köandet till Deftones redan klockan 15.00 tillsammans med en kille som heter....ehum....Rudolf.
2)
Mia och...ehum...Rudolf hamnar längst fram.
3) Mia får ÄNTLIGEN se Deftones och njuter.
4) Mia njuter även att hon får hångla....TILL DEFTONES. Kan det bli bättre?
5)
Mia blir irriterad på Amerikanen som förföljer henne, a.k.a killen som sög (fast som sagt, INTE som när Fabrizio inte alls var kissnödig) från Guns'n'Roses.
Sedan knallar Mia och...ehum...Rudolf runt, tittar lite på Thåström där de träffar Ponta som ska på date tillsammans med den ökända Kaffebönan. Sen avancerar Mia och...ehum...Rudolf och tittar vidare på George Clinton och Kanye West.
Dagens FAN var när Mia missade Primal Scream och Tool.

Söndag
Ingen alkohol.
Inget liv.
Mörker.
Slut.
Fan.
Lite nykter shopping på området, tupplurar i solen och konserter som The Strokes och Wolfmother. Sedan är det nerplock av tält och hemfärd. Mia och Karin blir upphämtade vid nio-tiden av Anna, Matilda och Matildas pojkvän. Drar till Malmö, släpper av Matilda och pojkvännen. Sedan räjsar vi hem och här hemma 4 på morgonen.
Klockan sex går Mia upp för att åka till jobbet. Efter en halvtimma på jobbet åker Mia hem, döendes, men Ack så lycklig.
Dagens FAN var att Mia missade Hatesphere, Franz Ferdinand, Roger Waters och The Raconteurs.

Veckans OJ var att Scissor Sisters, Fat Freddys Drop och Wolfmother överraskade.
Veckans INTE OJ var att Damian Jr. Gong Marley fastnade i tullen och att Guns'n'Roses sög.

Kommentarer
Postat av: tattare_av_klass

fast_gun's_roses_INTE_på_samma_sätt_som_Fabrizio..._som_inte_alls_var_kissnödig...

2006-07-03 @ 20:35:28
URL: http://efva.blogg.se
Postat av: paj

åhhhhhhhhh så härligt med blogg!!!:)

2006-07-03 @ 21:40:42
URL: http://pajy.blogg.se
Postat av: Elli

fan vad härligt att ni haft det bra, det är så det ska vara!! tur för er att ni fick bra väder, men lite tråkigt att ni missa några grupper, såg ni artic monkeys??!!!

2006-07-04 @ 16:49:15
URL: http://elinor3.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0